Започваме нова поредица, в която ще Ви представим победителите и техните проекти от изданието Employer of Choice Awards 2021. 

Software Group BG AD спечели приз след гласуване на публиката в категория „Отговорна и благотворителна компания”. 

Здравейте! Разкажете ни малко повече за проекта, с който спечелихте. С какво се отличава?

Първо, бихме искали да благодарим на всички, които ни подкрепиха да спечелим това високо отличие. То е още по-ценно заради това, че наградата се присъди с гласуване на публиката. Щастливи сме, че нашата история за всичко, което правим, за да дадем обратно на обществото, е достигнала до сърцата на повече хора и те са припознали в Софтуер Груп отговорна и благотворителна компания.

За нас е чест и отговорност да бъдем техния избор в тази категория и изключително вълнуващо да разкажем малко повече за нашите действия, с които искаме да направим света едно по-добро място. Софтуер Груп създава решения, които помагат за предоставянето на финансови услуги и на групи в неблагоприятно социално и икономическо положение. Черпим смисъл и вдъхновение от възможността да работим и за т.нар. финансово приобщаване (financial inclusion), както и да създаваме реални перспективи за по-добро бъдеще на тези групи хора, които без нашите дигитални решения не биха имали достъп до финансови услуги. В кандидатурата разказахме тази и още много други истории на доброто с много плам и вероятно това спечели сърцата на всички, които са гласували за нас.

Имахме шанса да работим за много каузи, които вече споделихме – създаването на централизирания регистър за случаи на КОВИД; включването ни в каузата на Фондация “Очи на 4 лапи” за обучение на кучето Пламък с животоспасяващата мисия да сигнализира, когато регистрира промени в нивото на кръвната захар на своя диабетно болен стопанин и по този начин да предотврати критична за живота ситуация; специалното ни дизайнерско сърце-контейнер, с което събираме “Капачки за бъдеще” пред the Mall; ежегодната ни подкрепа за SOS Children’s Villages; даряването на техника и оборудване за читалища, до които трудно достигат средства; коледните ни и други дарителски базари; мартениците и футболния ни отбор с каузи, участията в благотворителни маратони, промотирането на ролята на жените в професионалния живот на организациите и бизнеса; подкрепата на развитието на утрешните лидери посредством участието на нашия СЕО и основател, Калин Радев, в менторски и обучителни програми, като тази на Endeavor Bulgaria, и ред други инициативи. Всички те ни зареждат със сили и ентусиазъм за още повече работа в тази насока, защото виждаме и резултатите от подкрепата, която оказваме.

Защо решихте да участвате в Employer of Choice Awards 2021?

За нас това е възможност за споделяне. Споделяне, което генерира много хубава енергия на приемственост и предаване на добрия пример, така че правенето на добро да стане стандарт за всички компании – малки или големи, вече утвърдили се или все още утвърждаващи се в своя сектор. Не е необходимо това да се случва в големи и грандиозни мащаби. Всеки ден с малки действия и постоянство може да се постигне огромен ефект на положителна промяна. Това искахме да предадем като послание с кандидатурата ни и се надяваме, че сме го постигнали.

А сега накъде?

Софтуер Груп, като компания със сърце, ви призовава: “предай доброто нататък”.

Време е да Ви споделим, че започна Ранното записване за участие в третото издание на наградите Employer of Choice Awards 2022. Може да се регистрирате за участие тук: