Smule Bulgaria спечелиха награда в категория “Onboarding програма“ в Employer of Choice Awards 2021. Ето и какво ни споделиха те:

Разкажете ни малко повече за проекта, с който спечелихте. С какво се отличава? 

Често казваме, че едно от нещата, които ни отличават от други компании е културата ни не като просто формалност, а като виждания, които са ни отправна точка във всичко, което правим. В основата на дейността ни стоят хората целим да ги вдъхновяваме да създават, да ги свързваме един с друг и да правим живота им поцветен. И всичко това чрез музика.

Същото важи и за екипа ни и Onboarding програмата ни е един чудесен пример за усилията ни в тази посока. За нас важността на този процес не се ограничава до интегрирането на новите служители чрез него се полагат основите на отношенията между нас като работодател и нашите хора, увеличава се ангажираността и се повлиява положително атмосферата в цялата компания. В Smule Bulgaria той започва още преди първия работен ден с въвеждаща информация, която служи като ориентир за новозапочващите, и продължава с топло посрещане, което включва поднасяне на пакет брандирани подаръци, запознаване с историята и продуктите ни, както и организиран обяд с колегите. Във втората половина на деня следва среща със съответния пряк ръководител и представяне пред екипа в рамките на един много наш си обичай, който наричаме “Hands wall painting” – идеята е всеки един от нас да остави своята цветна следа в офиса ни (съвсем буквално). Въпреки че го правим често, всеки следващ път е не помалко приятен и забавен от предходния, а декорираните с наши ръце стени създават прекрасно настроение

Onboarding процесът ни трае до края на изпитателния срок въвеждане в работата на различните екипи през първата седмица, срещи за споделяне на обратна връзка или поскоро ценни съвети и т.н. Подходът ни и откритата комуникация се оказват много полезни и за двете страни, защото ни помагат да изградим доверие помежду си, хората ни да следват нашите насоки, а ние техните препоръки и идеи

Резултатите затвърждават ефективността на програмата ни, а коментарите, които получаваме са реалното доказателство, че успяваме да накараме всеки нов служител да се почувства част от магията наречена Smule още от първите си дни във фирмата

Защо решихте да участвате в Employer of Choice Awards 2021?

Истината е, че имахме желание да участваме в наградите още от миналата година, но някак не се чувствахме достатъчно узрели за такъв формат. Началото на 2021, когато планирахме различните си проекти, взехме решение да кандидатстваме в Employer of Choice Awards, защото искахме да сверим часовниците си, да разберем как се позиционираме на пазара, в какво сме добри и в какво може да станем още подобри. И сме безкрайно щастливи с наградата си в крайна сметка Smule съществува на българския пазар от около 3 години и името ни все още не е толкова познато, а се конкурирахме с някои от найголемите имена тук и за нас е чест, че въпреки това сме впечатлили журито и спечелихме наградата именно в категорията Onboarding програма.

А сега накъде? 

Сега продължаваме да работим в посока усъвършенстване на практиките си както по отношение на този аспект, така и на други такива. Предприели сме инициативи, които намираме за интересни за споделяне със света и смятаме идната година да атакуваме и други категории от Employer of Choice Awards.

Започна Ранното записване за участие в третото издание на наградите Employer of Choice Awards 2022. Може да се регистрирате за участие тук: