Ренита Каспер (Германия)

Ренита Каспер работи като  Talent Acquisition Lead в Babbel, най-успешното приложение за езици в света. Основано през 2007 г., Babbel е най-голямото и най-ефективно приложение за изучаване на език с над 700 служители от +50 националности, работещи в Берлин и Ню Йорк.

Ренита Каспер се вълнува от всички теми свързани с човешки ресурс от 2000г.  Работила е като Recruitment Team Lead, Executive Recruiter, Sourcer, и Employer Brand Consultant в един от най-големите бордове за работа в Балтика – CV Keskus.
В рамките на седем години отличен и упорит труд, екипът на Keskus изгради награждавания екип за набиране на персонал, съчетаващ възможностите на най-големия съвет за работа / база данни и дълбоки познания за набиране на консултации.

Ренита е експерт в търсенето и разработването на стратегии за набиране на персонал и определянето на процеси, които отговарят на дългосрочните нужди на наемане на компаниите, за да привлекат най-добрите таланти.

Renita е част от  журито на наградите за работодателската марка в Естония седем поредни години, организирана от Институт по маркетинг (Dream работодател), а също и жути на HR-Brand Belarus  две години 2015, 2016 и 2020.

Миналата година тя имаше страхотна възможност да бъде част от журито на наградата за работодателска марка Узбекистан EMBRAS 2019.

Тя е съосновател на събитията наречени „Четвъртък, ден за набиране на персонал“ в Естония, ентусиастите по подбор на персонал ежемесечно се събират, където споделят своите знания и опит.

Renita е международен публичен оратор, привърженик на темите за набиране на персонал, търсене на търговски марки и работодатели.