Ренита Каспер (Германия)

Ренита Кеспер работи като глобален директор за привличане на таланти и експерт по Employer Branding в HRS Group – пионерска технологична компания, базирана в Кьолн, Германия, която променя пазара на бизнес пътувания в световен мащаб.

Тя е бивш глобален директор по набиране на персонал в Testlio, създател на мрежовото тестване. Testlio има 240+ души, които са разпределени в AMER, EMEA и APAC в 41+ различни страни.

Преди Testlio, Ренита Кеспер е заемала позицията „Ръководител по привличане на таланти“ в Babbel – най-успешното езиково приложение в света. Основано през 2007 г., Babbel е най-голямото и най-ефективно приложение за изучаване на езици с над 750 служители от +60 националности, работещи в Берлин и Ню Йорк.

Ренита е запалена по всички теми, свързани с човешките ресурси от 2000 г. насам. Работила е като Recruitment Team Lead, Executive Recruiter, Sourcer, and Employer Brand Consultant в една от най-големите компании за работа в Балтика – CV Keskus.
В рамките на седем години отлична и упорита работа, екипът на CV Keskus изгражда всепризнат екип за набиране на персонал, съчетаващ възможностите на най-голямата база данни и задълбочени познания в областта на консултациите по набиране на персонал.

Ренита е експерт в намирането и разработването на стратегии за набиране на персонал и дефинирането на процеси, които отговарят на дългосрочните нужди на компаниите от наемане, за да привлекат най-добрите таланти.

Ренита е част от журито на Employer Brand Awards в Естония за единадесет поредни години, организирано от Института по маркетинг (Dream Employer), както и журито на HR-Brand Belarus за три години 2015, 2016 и 2020.

Тя също е част от журито за Employer Brand Award Uzbekistan EMBRAS 2019, 2020, 2021, 2022, 2023 и е поканена да участва отново през 2024 г.

Ренита е съосновател на поредицата събития за набиране на персонал, наречена „Recruitment Thursday“ в Естония, където ентусиастите за набиране на персонал се събират всеки месец и споделят своите знания и опит. Тази година отпразнувахме нашата 6-та годишнина.

Тя също така е съосновател на общността на Естонското общество за човешки ресурси (Eesti HR Selts), чиято основна цел е да създаде подкрепяща и вдъхновяваща мрежа от хора, запалени по човешките ресурси.

Ренита е международен публичен лектор, застъпник по темите за придобиване на таланти, снабдяване, брандинг на работодателя, DEIB и бъдещето на работата.