ИНТЕРВЮ С МИЛЕН ВЕЛИКОВ

Милен Великов е един от най-разпознаваемите експерти по „Човешки ресурси“ в България.
Опитът му през последните 10 г. обхваща почти всички позиции от HR-а, в няколко различни индустрии.

Той е автор на 90 + професионални статии и различен тип изследвания със стотици анкетирани. Най-мащабното му такова е през 2018-та година с над 2580 участника на тема „Професионалните ценности в България“.

Милен е още кариерен консултант, ментор, лектор, гост-преподавател и неуморен ентусиаст, който е отдаден в разивитието на хората.

Милен е бил докторант в БАН, има 3 магистърски степени – ,,Управление на човешките ресурси‘‘ в УНСС, ,,Организационно поведение и консултиране‘‘ от СУ ,,Св. Климент Охридски‘‘, както и ,,Социална и организационна психология‘‘ в Нов български университет. Бакалавър е по ,,Икономика и организация на труда‘‘ от УНСС. Има завършена степен по Human Resource Management в Chartered Institute of Personnel and Development в UK и е сертифициран кариерен консултант – Global Career Development Facilitator. През 2019-та се сертифицира като Coach към ERICKSON. Милен има различни професионални призове и награди.

Вижте какво сподели с нас 

  1. Представете ни се в рамките на едно изречение.

Казвам се Милен Великов и имам различни професионални превъплащения като вътрешен или външен HR, автор на авторски изследвания и различни статии, ментор, лектор, кариерен консултант, доброволец, експериментатор…човек, който вярва в хората и все още си позволява да се изненадва.

  1. Коя е любимата Ви част от деня?

Тази, в която мога да съм полезен на човек в нужда, когато създавам нещо свое или постигам резултат с реални действия. Отдаден ли съм към нещо, любимата ми част от деня е целия ден и хората, които са преминали през него.

  1. Каква е тайната Ви формула за успех в работата?

Не вярвам в късмета, вярвам в усилията, които полагам ежедневно. Свикнах да приемам отказите или частичните неуспехи като нещо нормално, което да ме движи напред. Старая се да намирам мотивация в себе си, а не да я търсят извън мен. Успехът при мен се крие също в откриването на разнообразието в подходите и начините за постигане на целта, точността и спазените ангажименти. Фокус към решението, а не към проблема.

  1. Какво Ви мотивира?

Постигането на целта, вдъхновението, любопитството, успеха, вдъхновяващите и утвърдени личности около мен, визионерите и тези, които не ги е страх да опитват, да падат, но да продължават. Мотивира ме желанието да бъда добър в това, което правя и оставя нещо след себе си.

  1. Кой е най-добрият съвет, който сте получавали?

Нямам спомен за един или най-добър такъв. Съветите са хубаво нещо, зависи кой ти ги дава и през призмата на какъв. „Просто не спирай…“ е нещото, което ме води напред.

  1. Какво бихте посъветвали участниците в Employer of Choice Awards?

Да надскочат локалното мислене и бъдат иновативни, по-различни и целеустремени, ако наистина твърдят, че са такива. Да го докажат с дела, а не с думи, за да измерим резултатите, не усилията.


Възползвайте се от по-ниските цени за регистрация, които са валидни до 31-и май за участие в наградите Employer of Choice 2020. Заявете участие в наградите сега и  попълните Вашата кандидатура на по-късен етап (до края на юли)