ИНТЕРВЮ С ПИНАР АККАЯ

В поредица от интервюта ще Ви представим членовете на журито на Employer of Choice Awards.

В своята изключително успешна кариерата, Пинар Аккая работи с местни и мултинационални компании.  Притежава опит в почти всички аспекти на HR. Опитът й включва престижни позиции във високо реномирани компании като Nike, Leroy Merlin и Li & Fung.

През 2011 г. Pinar стартира Signature Communication, собствена компания за обучения. Втората компания  на Pinar, наречена Collaï, е специализирана в стратегическото улесняване на срещите и вътрешното обучение на посредниците.  Работи с  няколко реномирани многонационални компании.

Пинар владее английски и френски език. Базирана е в Лондон и работи в цяла Европа.  Тя е търсена като ключов лектор, стратегически посредник  и старши треньор.

Пинар е сертифициран треньор от Световната банка, акредитиран посредник на INSIGHTS от Insights Benelux, сертифициран междукултурен консултант от Berlitz Paris, сертифициран треньор на Trimetrix от TTI Insights Turkey, член на Международната асоциация на фасилитаторите (IAF) и сертифициран треньор по лично брандиране и имидж от London Image Institute.

От 2017 г. редовно участва като жури в международни HR състезания като Stevie Awards и BOC Brilliance HR и Brilliance IC Awards.

Пинар е основател на Apm Club Istanbul, посредник за Apm Club London Trigger, член на the Strategic Committee of Excelia Business School in La Rochelle, Франция от 2013 г. и преподавател в Европейското училище по икономика в Лондон.

Представете ни се в рамките на едно изречение.

Аз съм многоезичен международен обучител и фасилитатор, със солиден опит в областта на човешките ресурси и изпълнителния съвет.

Коя е любимата Ви част от деня?

През нощта! Чувствам се много по-енергична и концентрирана, когато падне мрак!

Каква е тайната Ви формула за успех в работата?

Постоянство, вярва в себе си и упорит труд.

Какво Ви мотивира?

Имам две големи неща, които ме мотивират и винаги играят важна роля във всичко, което съм правила досега:

– Учене, мотивацията ми е много висока, когато се уча.
– Успех: Харесвам добре свършена работа и още повече да виждам резултата на моите усилия.

Кой е най-добрият съвет, който сте получавали?

Веднъж един от моите ментори ми каза: „Ако имате проект в ума си и сте убедени, че той ще работи, не чакайте повече, действайте! Запомнете: Бременността никога не отнема повече от 9 месеца! “ Това беше добра аналогия, която ми позволи да спра да изпадам в ненужни подробности и да предприема действия.

Какво бихте посъветвали участниците в Employer of Choice Awards?

Не бъди ехо, бъди глас! Както веднъж каза Алберт Айнщайн. Автентичността в идеите, практиките и проектите има изключителна сила.

Кандидатстването в наградите Employer of Choice Awardss за тази година приключва на 25-и юли. Не пропускайте да се включите, ако искате да представите проектите си на уважаваното ни жури и да получите признание за работата си!