ИНТЕРВЮ С МАЛИК СТИЙНБРИНК

В поредица от интервюта ще Ви представим членовете на журито на Employer of Choice Awards.

Малик е Employer Branding & Content Specialis в Quoratio. Тя е маркетолог, специализиращ в изграждането на работодателска марка и онлайн подбор на кадри. Отговаря за цялото съдържание около работодателската марка на компанията, опита на служителите и цялостното им преживяване.

Малик Стийнбринк е известна на българската аудитория с лекцита си на тема: „Как разказването на истории изгражда стабилна работодателска марка“ повреме на конференция Employer Branding Best Practices 2019.

Нейната мисия: да разказва истории от сърцето на организацията

Представете ни се в рамките на едно изречение.

Казвам се Малик Стийнбринк, моята мисия е да разказвам от историите на работодателскат марка от сърцето на организацита, като дам на хората такова пътуването, в което те могат да определят своето бъдеще.

Коя е любимата Ви част от деня?

Любимата ми част е началото на деня, когато отваряме ATS-системата и разглеждаме получените заявления. Когато хората се позовават на истории на настоящите ни служители, това е награда за всички нас, защото смятаме, че разказваме  честна, но и история пълна с предизвикателства.

Каква е тайната Ви формула за успех в работата?

Тайна формула? Добър въпрос. Вярвам в това „да имаш основа“ и в магнетизма на добрата работодателска марка. Без значение какво правите, помнете културата си, познавайте целевата си аудитория и направете център за съдържание заедно със служителите си.

Какво Ви мотивира?

Може да имате 99 проблема, но се надявам, че Employer Branding-a и разказването на истории не са един от тях! Когато организациите все още нямат толкова място за Employer Branding, обичам да влагам усилията си в това.

Кой е най-добрият съвет, който сте получавали?

Най-добрият съвет, който получих, беше да не забравям да включвам всички видове заинтересовани страни и да се уверя, че разбирате целевата си аудитория, като че сте един от тях.

Какво бихте посъветвали участниците в Employer of Choice Awards?

Много ми е любопитно как e започнал конкретния проект и какви са резултатите до момента. Разбира се, интересуваме от успеха, но аз също се интересувам от провалите, какво е научила Вашата компания от тях и как  ще се подобри в бъдеще.