Днес Ви споделяме разговора ни с Рени Минева, която е Director Talent Acquisition във VMware. Повод е наградата, която спечелиха в категория „Стажантска програма“ в Employer of Choice Awards 2021.

Разкажете ни малко повече за проекта, с който спечелихте. С какво се отличава?

Първата работа е важна за бъдещото кариерно развитие и успеха на младите хора. Стажантската програма на VMware България стартира през 2010 г. и оттогава над 350 студенти са я завършили. Повече от 85% от стажантите, преминали успешно програмата започват постоянна работа в компанията. Стажантите работят по реални, иновативни и предизвикателни проекти. Някои от тях имат пряко въздействие върху разработването на продукти на VMware или водят до регистриране на патент.

Защо решихте да участвате в Employer of Choice Awards 2021?

Employer Of Choice Awards носят международно признание и ние се гордеем с победа си в категорията „Най-добра стажантска програма“. Радваме се да бъдем отличени сред толкова добри примери и компании в България.

А сега накъде?

Във VMware вярваме, че всички хора могат да се учат и да растат, помагайки и развивайки общностите, в които живеем.  Нашата стажантска програма е един от многото начини, по които го правим. VMware продължава да се разширява в България и кампусът ни ще продължи да се запълва с нови таланти.Именно затова планираме да развием стажантската ни програма и през 2022 година да приемем още повече студенти от цяла България в нея.

Започна Ранното записване за участие в третото издание на наградите Employer of Choice Awards 2022. Може да се регистрирате за участие тук: